En lille snack til tur ud i det blå

….eller til madpakken

Vi er gået total hjemmelavet-gør-det-selv-alt-fra-bunden-amok her hjemme. Det er ikke nogen hemmelighed at vi alle elsker at rode og regere i køkkenet. Siden jeg gik på barsel har vi (jeg) brugt mere og mere tid med potter og pander. Vi har fundet på, afprøvet, undersøgt, smagt, været begejstret, smidt ud (ikke overdrevet og madspilds agtigt) og begyndt forfra et hav af gange. Der er en kæmpe tilfredsstillelse ved at servere noget som man selv har lavet fra bunden, og der er en kæmpe tilfredsstillelse ved at servere noget hvor man kender alle ingredienserne. Der er ikke noget helligt over vores køkkeneventyr. Vi er hverken sukker, salt eller mælkeforskrækkede. Vi spiser og serverer det vi har lyst til, dog helst økologisk. 

I sidste uge bagte Erik og jeg mælkesnitter efter denne opskrift, det var et kæmpe hit og tog virkelig kegler i skole og børnehave. Det gav blod på tanden i forhold til madpakke snacks eller ud-i-det-blå-snacks. I tirsdags foreslog Erik at vi lavede vores egne müslibarer og den var jeg med på. Min kollega havde dagen inden fortalt mig hvordan hun havde gjort så jeg sjussede mig frem og resultatet blev intet mindre en fantastisk!

Det er utrolig nemt at lave müslibarer, som udgangspunkt skal der bruges 600 g “müsli” og 1 ds kondenseret mælk.

Vi brugte blandingsforholdet:

200 g grove havregryn

100 g mørk chokolade

100 g blandede nødder og mandler

100 g kerner (50 g solsikke og 50 g sesam)

50 g kokosflager

50 g tranebær

1 ds kondenseret mælk

Det hele blandes sammen, fordeles i en bagepapirsbeklædt bageform og bages ca 1,5 time ved 130 C. Den store müslibar afkøles helt, skæres i passende stykker og pakkes ind i madpapir.

I må meget gerne dele med mig hvis i også går igang med müslibar bagningen, og gerne dele hvilken kombi der er jeres favorit! Hvad bager i til frokostsnack og madpakkehygge?

Skriv et svar