Mor skal også lære det

Første tur ud af reden

Min ældste er på lejrskole på Bornholm. Hun blev sendt afsted mandag morgen og jeg kan ikke sige hvem der havde den største klump i halsen og knude i maven. Ellen eller jeg. Ellen har lidt rigtig meget af hjemvé, og hendes egen fortælling i mange år har været at hun ikke kunne sove ude da hun ville få frygtelig hjemvé. Så det har afholdt hende fra en masse ting. Ellens hjemvé og frygt for at være uden familien har været så slem at hun ikke kunne sove på eget værelse.

Det sidste års tid har hun dog taget skeen i egen hånd og har lært sig selv sætningen “Hvad er det værste der kan ske”, og som hun siger, “Det er at jeg ligger vågen hele natten, og det er aldrig sket før”. Klog pige. Med den sætning har hun lige så stille ændret sit eget mindset og har kastet sig ud i ting som for et år siden var utænkelige. 

Klassetur

Nu er hun så på Bornholm med hele 6.C. Det er over et halvt år siden at destinationen blev bestemt og Ellen sammen med nogen andre fra klassen overhørte deres lærer ringe og booke turen. Siden da har hun glædet sig helt vildt og vi har bakket op om denne glæde. Jeg var spændt på hvordan hun ville reagere jo tættere vi kom på afgang. Men Ellen havde total ejerskab over turen, lavede pakkelister, spillelister og overblikslister. Hun har øvet sig i at pakke tasken flere gange og har vendt og drejet alt det skønne de skulle opleve. I mandags sendte vi hende så afsted med toget til Bornholm. 

Min knude i maven

Og jeg havde en kæmpe knude i maven og klump i halsen. Jeg har altid selv lidt rigtig meget af hjemvé og har derfor sagtens kunne sætte mig ind i Ellens tanker og følelser. Jeg har dog også gjort alt for at mine egne erfaringer om at savne ikke skulle påvirke min datter. Jeg lærte først meget sent at kontrollere den hæmmende hjemvé og havde derfor ikke turde håbe på at Ellens første lejrtur ville gå så godt som den gør. Jeg har netop fået en sms fra Ellens lærer som skriver at alt er godt, Ellen er ikke ramt af hjemvé og at klassen er super sej til alle de udfordringer de bliver stillet. Tror ikke jeg kunne gå på arbejde med bedre besked i baglommen!

Rigtig god onsdag til jer alle sammen! Nu er der kun 2 dage til weekend 🙂

 

 

Skriv et svar