Mesterbager uden sukker

En sikker vinder

I 2015 fulgte vi spændte med i den store bagedyst for første gang. Ellen gik vildt op i det, og begyndte der at interessere sig for kagebagning og madlavning generelt. 2015 var det år hvor Liv Martine vandt hele molevitten med den smukke hestekage dedikeret til hendes mor. Vi har siden fulgt med i Livs eventyr, kigget med over skulderen til bageskole, bagt med til live bagning. Vi har beundret og sukket dybt over de smukke kager, vi har snakket teknikker og selv udviklet nye kager. Liv er en kæmpe inspiration i køkkenet og kan med sin gode energi og entusiasme ramme både børn og voksne.

For sød til sukker

For et par uger siden afslørede Liv at hun siden december 2015 har levet med diagnosen Diabetes 1. Liv har sukkersyge og det er ikke den udgave man kan blive kvit ved at ændre livsstil, Liv skal forholde sig til sin sygdom resten af livet. Som en af danmarks dygtigste kagebagere kunne det være nedbrydende og alt ødelæggende at få den besked bare få mdr efter 1. pladsen i Den store bagedyst. Men Liv har valgt at udnytte det hun kan, bage kager, så hun har udviklet en kage bage bog med kager som kan spises af folk med Diabetes, og så sandelig også af alle os andre. Skønne kager og søde sager, uden sukker, til en super intropris lige her.

Uden sukker

Bogen er sat sammen på en virkelig gennemtænkt måde. I starten af bogen får man et stort udvalg af opskrifter på bunde, fyld, top og pynt, alle tilberedt uden brug af raffineret sukker. Senere i bogen kommer Liv med sine bud på hvordan de forskellige opskrifter kan kombineres. Men det er også muligt at finde på sin helt egen yndlingskage. Genialt.

I sidste weekend kastede Ellen sig ud i at bage Livs Lemon cheesecake til sin wellness fødselsdag. Vi havde smagt den til bogreceptionen to dage tidligere og var solgt på stedet. Opskriften var ikke mere vanskelig end at Ellen på 12 år selv kunne bage den (hjemmebagte kiks og det hele) og den smagte helt fantastisk!

Simones streg

Liv har endnu engang kreeret sin kagebog i samarbejde med dygtige Simone Thorup Eriksen. Simone har denne gang tilføjet de fineste skabeloner på yndig kagepynt lige til at kopiere eller lade sig inspirere af.

For snart 6 år siden købte jeg nogen af Simones første tegninger og har siden fulgt med på hendes tegnerejse. Simone har været så sød at invitere mig med de sidste par gange hvor hun har holdt bogreceptioner. Det er altid sjovt at være med den dag bogen “ser dagens lys”. Der er en helt særlig forventningsfuld stemning. Jeg vil absolut give Liv og Simones nye bog mine varmeste anbefalinger.

Ellen havde fået lov til at invitere to af sine veninder med som også er store bagedyst fans.

Skriv et svar