Fødselsdagsuge

50 % af mine børn har fødselsdag inden for en uge

Da jeg var stor pige og ung havde jeg en drøm om at få et barn i september. September er min yndlingsmåned, så drømmen var at kunne trille med barnevognen i det smukke klare septembervejr. Min førstefødte havde termin den 2. september, hun valgte dog at komme en uge tidligere og på den måde lige akkurat blive født om sommeren. Så var der jo ikke andet for end at give det et forsøg mere. Næste termin blev igen 2. september. Denne gang gik jeg til min store forundring tiden ud (jeg havde ligget ned fra uge 21). Da vi nåede 2. september og der stadig ikke var nogen baby var jeg pænt utålmodig. Jeg fik fat i en bekendt som gav zoneterapi i over 3 timer. 7 timer efter hun gik hjem gik vandet og yderligere 3 timer senere lå Astrid i mine arme efter en drømmefødsel.

10 år senere

Der er nu gået 10 år. Siden er der kommet yderligere to drenge til flokken, en født om vinteren og en om foråret så jeg har altså et barn i hver en årstid.

Nå, men tilbage til den forgangne fødselsdagsuge. Tirsdag fyldte Ellen 12 år, vi holdt en stille men knald hyggelig fødselsdag for hende hvor ungernes ene kusine samt onkel og faster kom forbi Sorø til fødselsdagsmiddag. Det var en fødselsdag lige efter den 12 åriges hjerte. God mad, lækker kage, hygge og skønne gaver.

Søndag var hele familien trommet sammen til kæmpe fødseldagsbrunch for Astrid. 10 år! Det skulle fejres med manér, første runde fødselsdag. Vi startede morgenen med morgenbord og gaveudpakning. Ellen og Erik havde lavet skattejagt til Astrid, vi andre havde “bare” fyldt bordet med gaver. Da morgenmaden var slut sprang jeg i køkkenet og blev der til gæsterne kom kl 11.00. Jeg nåede kun at tage et enkelt billede af herlighederne så kan desværre ikke vise hvad jeg fik tryllet frem (ret dårlig bloggerstil).

Drømmekagetal er også en ny tradition.

Et lille tip kan jeg dog bringe videre. For at jeg ikke skulle bruge en evighed på at bage små pandekager, lavede jeg en vaffel dej, rørte en vanille yoghurt, skar en frugtsalat og så var der ellers bag-selv-vafler til den helt store guldmedalje. DET var et hit og helt sikkert noget der er kommet for at blive til vores fødselsdage frem over.

Uddeling i klassen

Efter en ret lang men fantastisk fødselsdagssøndag gik gassen af min ballon søndag aften og jeg kunne slet ikke overskue at kreere noget til uddeling mandag. Så vi aftalte med Astrid at hun udskød uddelingen til tirsdag. Mandag aften fik jeg bagt 2 runde drømmekagebunde, de blev pizza pyntet efter alle kunstens regler tirsdag morgen og serveret i to pizzaæsker fra den lokale pizzamand. Kagerne var, ligesom til Eriks fødselsdag, et kæmpe hit i klassen. En meget nem kage som ser ud af mere end den er. 

 

Skriv et svar