Glæden ved at læse med Maneno

Indlægget indeholder reklame

15-20 minutters læsning hver dag

Vi har de sidste uger testet læseappen Maneno. Da jeg fik muligheden slog jeg hurtigt til, for min Astrid på 10 år har svært ved at blive fanget af bøgerne i hverdagen. Hun er rimelig god til at læse, hun deltager i timerne, laver sine lektier og gider nogen gange at læse i ferierne hvor der er tid til at dase en hel dag i sengen. Men i hverdagen skal vi kæmpe lidt med at få læst de anbefalede 15-20 minutter. 

Dragende læsning

Når man tilmelder sig Maneno får man en følgesvend på læserejsen. En lille drage som udvikler sig i takt med at læseren læser flere minutter. Barnet optjener mønter og diamanter som belønning for læsningen, disse skatte kan veksles til tøj og tilbehør til den lille drage. Det er et smart trick og jeg synes det rammer rigtig godt inden for den aldersgruppe som Maneno henvender sig til (5-12 år). På Maneno er det muligt at søge blandt og læse 2500 forskelllige titler. Det er et fint stort udvalg med god opdeling mellem sværhedsgraderne og rigtig mange titler som Astrid kendte og derfor hurtigt blev fanget af.

Til mor og far

Med Maneno appen følger også en forældreapp. Man logger ind med den valgte bruger og kan her fra følge med i hvor meget, hvor hurtigt, hvor ofte og hvor svært barnet læser. Man har fra forældreappen mulighed for at belønne læsningen med diamanter som kan bruges på dragetilbehør i den lille grottebutik. Når man trykker på de forskellige kategorier i forældreappen er der god og udførlig forklaring om læseniveau, lixtal, læsehastighed osv. Jeg blev faktisk hurtigt klogere på dette område.

Man kan læse “der ud af” uden plan og appen tæller minutterne sammen og belønner med mønter og drageudvikling. Men det er også muligt at sammensætte sin egen læseplan her kan man sammen med børnene beslutte hvilke dage der skal læses og hvor længe der skal læses.

Nu slukker du

De sidste uger er vi gået fra “dumme mor, jeg hader at læse” til “bare lige 5 minutter mere for så udvikler min drage sig”. Når Astrid har læst det hun har sat sig for, får hun lidt tid til at lege med den lille drage, købe tøj til den og klæde den ud. De sidste dage har vi faktisk haft situationer hvor jeg har måtte bede hende stoppe med at læse fordi klokken var langt over sengetid. Det er nye læsetoner her hjemme.

 

Skriv et svar