Har I tænkt over det?

Et lille skridt ad gangen

Og gerne nogen store ind imellem.

1. august var et af de helt store samtaleemner at vi, jordens befolkning, har opbrugt de ressourser som jorden havde til rådighed for 2018. Fra nu af laver vi overtræk, og her snakker vi ikke bare om et lille overtræk der dækkes næste måned. Vi snakker massivt overtræk og minus som på længere sigt og muligvis allerede nu, ikke er muligt at fylde igen.

Lidt efter lidt

Her hjemme har vi længe været bevidste om at der skulle ske noget på miljø og bæredygtighedsfronten. Vi har snakket om det længe, men jeg føler ikke vi rigtig har kunne overskue alle de muligheder og al den viden der er. Så vi har købt økologisk og vi har købt lokalt for at minimere giftstoffer i naturen og lange transportveje for agurkerne (bl.a.)

Da vi var i Jylland på sommerferie så vi rigtig mange grissetransporter. Vi snakkede om de stakkels dyr og endte med at se film på youtube af  opgivende burgrise og deres små skrigende burgrislinger. Det satte skub i snakken om kød og om hvor vigtigt det er at dyret som minimum har haft et godt liv og er blevet slagtet med respekt når den dag kom. Da jeg forleden handlede sammen med Erik fik han fortalt en ældre dame om hvor vigtigt det er at der er et rødt Ø på pakken. Han holdt skarpt øje med hvad hun puttede i sin kurv, og den dag kom hun i hvert tilfælde ikke hjem med konventionelt kødpålæg 🙂

Idag skulle jeg til lægen i Ringsted sammen med Niels. Vi endte bag en tryne transport. Jeg fik massivt kvalme ved tanken om de stakkels forvirrede svin uden krølle på halen og blev endnu mere glad for vores beslutning.
Vendepunktet

Da aviserne og de sociale medier var fyldt 1. august med nyheden om jordens undergang om 80 år, hvis vi ikke strammer os an, ja så var der ikke så meget at rafle om. Der skal gøres noget og det skal være nu.

Vores bil er sat på hold og skal kun bruges hvis det kan forsvares. Ikke nogen korte ture til netto efter den manglende mælk (eller chokolade). Jeg er den her hjemme med længst vej til arbejde, 4 km så nu er miljøsvinet sat i bås og cykelmyggen fundet frem.

Vores kødindtag er siden Jylland mere end halveret, det kom helt af sig selv. Vi forsøger at spare på vandet, slukke for lyset i de rum vi ikke opholder os i. Vi køber ikke nyt hovedløst, vi snakker sammen inden der evt. bliver købt nyt og overvejer andre muligheder inden. Det er bare begyndelsen og der vil helt sikkert støde mere til, for nu er vi der. Nu er vi der hvor vi kan sætte handling bag vores tanker. Nu er vi der hvor vi faktisk ikke kan lade være.

Har i tænkt over hvordan i kan skrue lidt på vanerne og ændre lidt, så vi alle går den rigtige vej og passer på vores jord?

2 comments / Add your comment below

  1. Hørt! 🙂 dejligt at høre, at man ikke er den eneste, der er bekymret og handler derefter. Hvis vi alle går i den rigtige retning, om det så er et eller flere skridt, må det batte noget.

Skriv et svar