Et lille opråb

38,4

Mit barn har feber, mit barn har smerter, mit barn er pyldret og mit barn sover ikke. Det gør mig til en træt mor, en træt kone/ kæreste, en træt pædagog og en træt kollega. Træt veninde vil jeg slet ikke komme ind på, for det er der ikke overskud til at tænke over. Efter 4 dage i vuggestue trak min yngste en omgang vuggestuepest med hjem. Og man kan sige at det er hvad der sker. Men han er ramt, igen og igen og igen. Inden sommerferien nåede han kun lige at blive rask og komme afsted i vuggestue, før den næste feber meldte sig. Nu har han holdt næsten 5 ugers ferie og været rask alle uger. Efter 4 dage tilbage er han ramt igen. Manner jeg synes det er hårdt!

Fuldtidsjob som 1 årig

Vores børn har mange lange dage i institution. De lærer, de socialiserer, de udvikler sig og oplever. De rejser sig og går, de får sprog, viden og venner. De er ofte på 37 timer om ugen, 37 timer hvor de skal forholde sig til andre 75 % af tiden i vuggestue og 100% i børnehave og skole. De har altså med andre ord et fuldtidsjob allerede som 1 årige. Når de små pus er syge skal de ikke være på “arbejde”. Når de er syge skal de være hjemme sammen med de aller mest trygge personer i deres liv! Deres forældre.

Jeg er så heldig at arbejde i et erhverv hvor jeg har ret til barnets 2. sygedag, og jeg anerkender at det kan være svært at få til at hænge sammen hvis man ikke har ret til dette (ikke at det er nemt med “kun” 2 dage). Men jeg anerkender ikke at man sender sit barn afsted på en panodil pille og chancer den så længe det går. Jeg anerkender ikke at man med viden om at barnet er sygt sender det afsted til en 8 timers arbejdsdag sammen med alle deres små “kollegaer”. Panodil dæmmer ikke op for smitte og panodil giver ikke overskud og energi til at klare dagen. Panodil nedsætter feberen og udsætter sygdommen med risiko for at smitte venner og pædagoger.

Et lille opråb

Som pædagog er det træls gang på gang at få tudet ørerne fulde af politikerne med løftede pegefingre om for højt sygefravær når man ved hvor mange børn der i løbet af året kommer afsted på en chance panodil. Hele denne uge er mit barn hjemme. Han har stadig feber og for at sikre en feberfri dag har vi skaffet assistance på fredag. Vi har altså brugt 2 X 2 barn syg + et hold bedsteforældre. Det er mange mennesker der bliver involveret når vores børn er syge. Men hvis vi sender vores børn for tideligt afsted med fare for at smitte alle andre involverer vi endnu flere. Så mit opråb lyder. Hold jeres børn hjemme når de er syge. Giv dem den feberfrie eller symptomfrie dag som de fleste institutioner forventer. Det er godt givet ud i sidste ende.

4 comments / Add your comment below

  1. Jeg er også hjemme med sygt barn i dag. Jeg har kun barns 1. sygedag.
    Min mand har to, men da det ikke er lovligt at bruge først min og så hans er det meget svært at få halerne til at mødes. Vi gør dog som jer og bruger de dage vi hver især har, men jeg hader at skulle være taktisk og undlade at fortælle mit arbejde at mit barn er sygt og at jeg nok ikke kommer i morgen. Heldigvis har vi været forskånet for alt for meget sygdom. Når vi husker det får Carl d-vitamin dråber med mælkesyrebakterier – min jordemoder (dejlige Susanne) sagde at det var godt for immunforsvaret ❤️

    1. Tak skal du have. Alle børn burde ha ret til at være sammen med deres mor eller far til de var raske, uden det går ud over forældrene.

Skriv et svar