Det var det, sommerferien 2018, over and out

Lang ferie

Det var det, 4,5 ugers sommerferie er ved at være slut. På mandag sadler jeg min jernhest og drager endnu engang ud i skoven for at gå på opdagelse med alle mine unger og kollegaer. Vi har nogen dejlige traditioner i vente, nogen skønne årstidsfester, måske jeg skal skrive mere om dem en dag?

Sommerferien 2018 har været dejlig lang. Da jeg var kommet hjem fra sidste arbejdsdag tikkede der en sms ind med ordlyden, du har mulighed for at afspadsere en uge mere, vil du det? JA tak!

Den obligatoriske morgenmad på kedelig Tysk resteplads. Alt blev taget som en fantastisk oplevelse.

2400 km

For første gang som børnefamilie har vi været afsted på en lang ferie, og ikke bare i sommerhuset, men til udlandet og til andre steder i Danmark. Jeg så frem til bilferie med 4 børn på bagsædet med både glæde, spænding og en kæmpe portion frygt. Hvad tænkte vi dog på? Det kunne da næsten kun gå galt. Men vi var forberedte og havde skåret turen op i overkommelige bidder, fyldt bilen med lækkerier, spil, sjov og anden underholdning (minus iPad).

Efter 2X 1200 km kan jeg konstatere at mine unger er fantastiske at have med på bilferie! Det var virkelig en fornøjelse at køre med dem ned gennem Tyskland, de havde trukket JA-hatten langt ned over ørerne og tog godt imod alle ideer fra os voksne på forsædet.

Alsace med børn

Grunden til vores destination var mine virkelige gode barndomsminder. Jeg ville gerne vise mine børn et område som jeg havde sat stor pris på som barn. Ved et tilfælde lå vores campingplads kun 15 km fra det bjerg hvor flere af de udvalgte attraktioner var samlet.

Stederne havde ikke forandret sig de sidste 20 år, og det var fint, for vi fik lige præcis det ud af det som jeg havde håbet. Vi var på Abebjerget og Ørneborgen to rigtig fine og børnevenlige steder. Vi fik også besøgt Haut Koenigsbourg, en fantastisk borg som er blevet sat i stand og nu er åben for turister. Der fik vi virkelig riddere og kanoner for alle pengene.

Vi havde en dag i Colmar, med sejltur på floden og formiddagsmad på bymuren. Vi havde en fantastisk dag i Strasbourg hvor vi fik gået så fødderne var slidt ned, set storke og spist lækre is. Ferien i Alsace sluttede af med en tur i de gamle sølvminer ved Tellure. Det var en super fed oplevelse for både børn og voksne. Man kan vælge forskellige ture ind i minerne alt efter alder. Vi var med på den aller letteste, og den var rigtig fin og rigelig spændende. 

Vi nåede ikke alle bjergene

 

I ugens løb var vi på flere mindre vandreture, for Erik var vildt begejstret for bjergene og alle de borgruiner der var i området. Da vi igen kørte hjem mod Danmark sagde han: Det har været den bedste ferie, men vi nåede ikke alle bjergene, vi må komme igen! Og det skal vi.

Efter 2 dage i Sorø fortsatte vi ferien i Dronninglund, mere om det en anden dag.

 

 

 

Skriv et svar