Sådan en lille nem en

Daddelkugler

Til fredagsslik freestylede jeg denne gang en portion daddelkugler. Der var lidt af det, lidt af det og lidt af det. De blev helt vildt gode og lige til at hapse. Lørdag var portionen væk, men vi var enige om at den altså bad om at blive gentaget så denne gang kunne jeg måle ingredienserne af.

Kuglerne ligger på en fin gammel chokoladeform jeg har fået af min mors veninde. Carletti chokoladekringler.

120 g dadler uden sten
60 g nødder eller mandler
30 g kokos
30 g kakao
1 nip salt
2 spsk kokosolie
75-100 g god mørk chokolade

Nødderne ristes af på en tør pande, de løse skaller rulles af i et viskestykke. Nødderne hakkes fint i minihakkeren. Dadler, kakao, kokos, salt og kokosolie tilsættes og køres på hakkeren til det er blevet en ensartet masse. Chokoladen smeltes og røres sammen med dadelmassen. Stilles på køl en times tid.
Når massen er så fast at den kan trilles, laves der små kugler som afsluttes med en tur i hakkede nødder, kokos eller krymmel. Mååms! Opbevares på køl til de er spist, det tager ikke lang tid.

Skriv et svar