Se min kage, den har alle farver

Hjemmelavet modellervoks

Det helt store hit her hjemme i øjeblikket er hjemmelavet modellervoks. Det er så nemt at lave, man kan få lige den farve man ønsker og så er det helt uden kemi. Både store og små bliver grebet af legen. Sidste søndag var der den store bagedyst hele dagen. Der blev arbejdet på tid, ud fra tema og med hemmelige opgaver og de hårde dommere kom med deres dom.

Idag havde jeg lovet at lave en ny omgang med nye farver. Kagegrejet er fundet frem og der bliver lavet de mest fantastiske kagekreationer med alle farver, smukt overtrukket, med yndefuld pynt og sjove overraskelser i midten. Modellervoksen kan holde sig et par uger hvis den gemmes i en lufttæt beholder eller pose.

Hjemmelavet modellervoks

2 dl fint salt

5 dl hvedemel

2 tsk citronsyre

5 dl kogende vand

1 dl olie

Det hele æltes grundigt sammen til massen føles som modellervoks. Jeg plejer ikke at skulle tilsætte mere mel.

Frugtfarve tilsættesefter valg. En portion passer til tre farver. På de viste billeder har jeg lavet dobbeltportion.

Skriv et svar