Ryd op, en rejse uden ende

Hold mig i hånden

Min oprydningsrejse er uden ende, der er hele tiden noget nyt rod at forholde sig til. Det går faktisk ok, men i virkeligheden ville jeg ønske at jeg havde Lisbeth til at holde mig i hånden hele tiden.

Oprydning uden ende

Med 4 børn, 5 høns, 3 kaniner og 2 ænder har min mand og jeg rigeligt at se til. Det er skønt at have noget at ruske i, vi nyder det store hus, de mange muligheder og ikke mindst haven. Men der er flere steder i vores hjem som reagerer på oprydning ved, ud af det blå,  at fordoble den bunke der netop er blevet sorteret. Jeg forstår simpelthen ikke hvad der sker. Ordnet skrivebord, og 2 minutter senere, total kaos. Vi er alle sammen lige gode til at rode, men jeg er nok den ( ud over min store Ellen som har klinisk rent på sit værelse) der bliver mest påvirket af rodet. Jeg befinder mig simpelthen ikke godt med bunker og kaos, (hvem gør egentlig det?).

Jeg føler at jeg ryder op hele tiden, konstant bukken sig ned efter legetøj, sokker, sko, jakker, blade, bøger osv. Dagligt smider jeg ting ud, eller sender videre, som enten er ødelagt, for småt eller ikke længere er vores stil. Alligevel bliver vores hus ved med at kaste rod op.

Da jeg i august meldte mig til Lisbeths workshop vidste jeg ikke hvad jeg havde i vente. Men jeg blev lykkelig. Lisbeth kunne levere lige netop det jeg havde manglet. Ro, struktur og en plan for oprydningen i hjemmet.

Selv om workshoppen er slut og næste hold er startet så fortsætter min rejse med Lisbeth. Jeg kan heldigvis stadig se de indlæg hun postede i workshoppen, jeg har mulighed for at følge med på hendes blog og så har jeg netop meldt mig til 31. dages oprydning her i januar. Et lille kærligt skub i den rigtige retning igen.

På vej

Oprydning i hjemmet er en rejse uden ende. Og det kan der ikke laves om på. Men med de rigtige redskaber er det en rejse som giver indsigt, frustrationer, “slagsmål”, ro, lykke, glæde, struktur, værdi, samarbejde, sammenhold og meget meget mere. Oprydningen stopper aldrig, slet ikke med 4 børn i hjemmet. Men vi er på vej hen et sted hvor det bliver sjovere, hvor flere tager del i arbejdet og hvor der er knap så meget skrig og skrål når alle skal deltage.

Lys for enden

Jeg kan mærke på børnene at de nyder den struktur vi efterhånden har fået bygget op og min mand sagde den anden dag at han er rigtig glad for det fokus vi har fået på kun at omgive os med ting der giver mening og værdi. 

 

 

4 comments / Add your comment below

  1. Det er et spændende projekt I der har gang i!

    Vi kom det naturligt igennem da vi flyttede i oktober, for hold nu op, hvor har man bare mange ting liggende…!!!

    Tim trives viiiirkelig dårligt med rod, det er faktisk noget af det vi har stort fokus på i vores rejse sammen tilbage til en familie.

    Men uanset, så bor du bare så smukt!

    1. Tak hvor er du sød. Ja jeg kan forestille mig man kommer igennem en del rod når der skal deles. Jeg er så glad på jeres vejne at i har valgt at tage kampen op sammen! <3

Skriv et svar