Sådan tæller vi ned i år

Da jeg var barn

Da jeg var helt lille havde min far i hemmelighed broderet en pakkekalender til mig. Min mor havde købt en lille dukke som hun havde produceret tilbehør til. Hvis jeg kunne huske det ville jeg nok sige at det var den bedste pakkekalender nogen sinde. Dukken har jeg stadig her 34 år senere og en del af tøjet er stadig intakt.

En anden kalender jeg husker tilbage på med glæde er en papkalender som forestiller en lysning i skoven. Hen over julen kommer der flere og flere små figurer til og juleaften er kalenderen fyldt ud af den fineste fortælling. 

Jeg husker også den gang hvor vores hund spiste min søster kalender og jeg husker da nissen havde lagt en besked om hvor han havde glemt sin julesæk. Jeg husker ikke hvad der var i pakkerne og jeg husker ikke så meget det at åbne pakkerne, mere de historier der har været knyttet til diverse kalendre gennem min barndom.

I mit voksenliv

Alle de år jeg har været mor har jeg haft svært ved at forlige mig med pakkerkalenderkonceptet. Et år lavede jeg en kalender med pepernødder, duuum ide, de bliver helt bløde inden december er omme. Et andet år forsøgte jeg mig med en nissedør, det resulterede i at vores piger ikke turde sove fordi de var bange for nissen. De sidste to år har vi haft kalenderen fra Fabelab, den er virkelig sød og indbyder til hyggelig leg og oppyntning. MEN, den kræver også at der er noget i kræmmerhuset hver dag. Sidste år måtte vi til sidst stoppe med pakkekalenderen da vores unger kom styrtende ned ad trappen før klokken slog 5.00. Og selv om det bare var et lille stykke slik så var de så spændte at de vågnede før en vis herre fik sko på.

I år er planen er der hen over december vil vokse et lille julelandskab frem i vores vindueskarm. Et lille landskab som ikke vil udvikle sig hver dag men som vil indbyde til leg og fortælling. Nogen dage vil der ankomme et nyt dyr til skoven, nogen dage vil der måske ligge en lille hilsen fra nissen og nogen dage er der måske slet ikke noget. Fælles for det hele er at det vil ske mens alle er afsted i skole og institution.

Til de næste mange år

Forleden modtog jeg pakken med de 11 dyr jeg har købt, de er simpelthen så fine og jeg glæder mig til at tælle ned sammen med børnene. Dyrerne er købt hos Skovalfen.dk og tanken er at vi næste år tilfører et eller to nye dyr og det vil vi fortsætte med hvert år frem over til der er 24 dyr. På den måde vil vi over lang tid samle vores egen julekalender, en julekalender som vil skabe minder og som mine børn forhåbentligt om 20-30 år vil tænke tilbage på med glæde og julestemning.

    

Skriv et svar