Ryd op, Nissepakken

Efter 12 uger

Jeg er nu færdig med at rydde op. Eller jeg er færdig med at rydde op med Lisbeth i hånden. Det har været en helt fantastisk tur, en tur som har startet en spændende proces. Nu er der kun en vej, jeg kan ikke gå tilbage til før, kun frem, og hver weekend bliver der sorteret og smidt lidt mere ud. Det er en kæmpe lettelse og en skøn følelse.

Det er lidt underligt ikke at skulle modtage nye opgaver og ideer om søndagen. Det var så hyggeligt og spændende hver søndag eftermiddag at modtage ugens mål. Det gav en ro i maven og en tryghed at vide Lisbeth kun var en facebookbesked væk. 

Start med dig selv

En af de meget vigtige regler når man sætter så stor en oprydningsproces igang er at man tager udgangspunkt i sig selv. Man skal ikke smide mandens gadgets og tegneserier ud, eller børnenes legetøj. Man må kun rydde op hos sig selv og så forsøge at motivere og inspirere resten af familien. De skal deltage frivilligt, ellers virker oprydningen ikke. Så vil passionen dø og konflikterne vil opstå.

Nissepakken.dk

Min søster sendte mig et link forleden dag med en ide til at motivere mine børn til lidt mere oprydning. Nissepakken.dk. Nissepakken er en formidlingsside hvor man kan donere pakkekalendre til børn fra familier der ikke har råd til den lille juleluksus. Ideen er at man sammen med sit barn ryder op og ud i legetøjet. Sammen finder man 24 (eller mere) brugbare stykker legetøj. Man pakker det hele ind og melder pakkekalenderen til. Så vil man blive parret med en jævnaldrenede der vil få glæde af det aflagte legetøj.

Jeg har planer om at gennemgå Astrids værelse sammen med hende og se om ikke vi kan samle en eller to kalendre. Måske Erik også vil kunne forstå ideen, måske han også vil give noget af sit gamle legetøj til en lille dreng som ikke har så meget.

Jeg synes det var et super tip, og nu er det hermed givet videre.

 

**Update** Astrid spurgte mig hvad jeg skrev om, jeg forklarede hende om Nissepakken.dk og hun har allerede samlet de første 24 små gaver til en heldig dreng eller pige.

 

 

 

4 comments / Add your comment below

  1. Sikke en god ide. Tror da jeg vil tage en snak med børnene omkring dette projekt. Tænker vi måske også kan samle til en kalender eller to 🙂

    1. Det er så super fint! Min Astrid har på 25 minutter samlet to kalendre. Det siger lidt om mængden af legetøj her hjemme. Godt jeg har besluttet mig for en lidt anderledes julekalender her i år så vi ikke bare fylder nyt på 🙂

  2. super godt initiativ jeg har desværre intet legetøj jeg kan gi væk da jeg hen af vejen har givet det til nogle spejter som har solgt dette så de kunne får penge til lejer ture hvilke jo ogå er godt 🙂

Skriv et svar