Far på barsel

Jeg har nu været på arbejde i 3 uger, det vil sige at farmand har været hjemme på barsel i tilsvarende 3 uger. Og hvordan er det så gået?

Far på barsel

Den første uge var der brug for et par akut besøg ude i min børnehave da mælken var lige ved at oversvømme hele skoven. Så Niels blev pakket i bilen og kørt til Skovhuset for at lette mælketrykket. Jeg blev dog så trist når de kørte igen så vi blev enige om at jeg måtte overleve to dage uden middagsamning for at se om ikke det hele tilpassede sig selv. 

Så snart amningen midt på dagen var væk kom Niels ind i et meget fornuftigt sovemønster som har givet min mand en helt anden frihed end jeg havde da jeg var på barsel og sovemønsteret desværre var blevet tilpasset et bryst i munden. Så de sidste 3 uger har min mand sat vores viktualierum i kælderen i stand og er gået igang med at fikse trappenedgangen til kælderen. Trappenedgangen var før malet i en skrækkelig grøn med en endnu mere skrækkelig grøn på træværket og rødt gulv, i kan næsten se det for jer. Nu er væggene hvide, træværket er ved at blive malet gråt og gulvet er sort. Jeg glæder mig til at vise jer det hele når det færdigt.

Min mand og Niels i vores krearum. Et af de rum der stadig mangler at få banket puds af væggene og blive malet hvidt. Men altså, min mand har 10 ugers barsel endnu, hvad kan han dog ikke nå? 🙂
Nybagte boller

Inden min barsel sluttede proklamerede pigerne at de altså var vandt til nybagte boller om eftermiddagen, og især om tirsdagen inden de skulle til gymnastik. Så der blev ligesom lagt et lille pres på farmand. Den efterfølgende tirsdag var der lækre nybagte boller klar om eftermiddagen og siden har min mand forfinet sin bagestil og har selv udviklet på opskriften. Jeg er så imponeret over den energi han har lagt for dagen. Vi får serveret den lækreste mad til aften, huset er rengjort og ryddet når jeg kommer træt hjem fra skoven, det er virkelig en vild luksus at starte med at arbejde igen efter barsel når far overtager.

At være savnet

Men det aller aller bedste er at min lille Niels giver tydeligt udtryk for at han har savnet mig, jeg bliver kysset og krammet og SÅ er det tid til amning. Efterfølgende skal jeg helst ikke gå for langt væk. Han har det skønt i løbet af dagen. Hygger med far, leger med sine søskende når de kommer hjem og sover en dejlig lang lur midt på dagen. Men når jeg er hjemme igen kommer han i tanke om at han har manglet mig og så går vi ind i vores lille mor-baby-symbiose igen. Det er dejligt.

OBS! Siden jeg tog billedet nede i vores kælder har min mand lært hvilken vej Niels skal vende 🙂

 

5 comments / Add your comment below

  1. Fars hjemmebagte boller 🙂
   50 g gær
   3,5 dl lunkent vand
   1 spsk salt
   1 spsk honning
   1 æg
   5,5 dl hvedemel
   2 dl rugmel
   1,5 dl frø og kerner

   Dejen er lidt klistret, sættes på bagepladen med ske. Hæver 15 minutter på pladen. Bages ved 225 C i 15-20 minutter.
   God fornøjelse.

   1. P.S. Michael fandt ud af at hvis han ikke tilsætter æg bliver bollerne mere flade og perfekte til burger eller sandwichboller 🙂

 1. Sikke en dejlig beretning om en far på barsel 🙂 Min mand tog også sidste del af barslen med vores mellemste barn og kommer også til ar gøre det med vores søn som er fra maj i år. Nogle kvinder har svært ved at ‘give’ noget af barslen væk (og det er da også svært at skulle væk fra sin lille baby), men det er nemlig vild luksus at kunne starte på arbejde med en mand der klare baby (og meget andet) derhjemme 🙂 For os (mig) var det vist også fint at det var far der stod for dagplejeopstart 🙂

  1. Jeg er vild med det samtidig med at jeg er helt ødelagt inde i over at efterlade min lille baby hver morgen. Men det er jo mine følelser, og lillebror har det fantastisk med sin far 🙂

Skriv et svar