Churros a la Sorø og en dejlig fødselsdag

Kroppen husker

I mandags blev min ældste 11 år. Gad vide om man nogen sinde vænner sig til at ens børn gror med lynets hast? Alle år siden jeg fødte den unge dame er jeg vågnet kl 3.10 om morgenen med en forventning i kroppen om noget stort i vente. Kl 3.10 var det tidspunkt jeg vågnede af den første ve for 11 år siden. I år lagde jeg desværre ikke mærke til det da jeg har en baby som helt uvant for mig har besluttet sig for at indtage sit hovedmåltid om natten. Måske var jeg vågen kl 3.10, måske ikke, ikke desto mindre var der i mandags en fantastisk dag i vente!

Uddeling i klassen

Søndag sent havde vi nået at bage de skønneste cookies med opskrift fra Cathrine Brandt. Sprøde, seje i midten, med chokolade stykker i kagen og havsalt på toppen. Ellen og jeg drømte om at peppe dem endnu mere op med guld støv så vi tilføjede 100 g kakao for at guldet kunne ses helt tydeligt. De små pyntesyge kager blev pakket to og to i cookieposer indkøbt fra det store udland.

Fødselsdagen

Vi var oppe tidligt for at gøre morgenbordet klar, alle tre søskende blev udstyret med flag og vi listede op for at vække fødselsdagsbarnet. Jeg havde forventet at hun sad sitrende af spænding og ventede på os, men der blev vi snydt. Den unge pre teen snork sov og der skulle flere vers af den gamle fødselsdagssang til før dynen bevægede sig og hun dukkede frem fra dybet, helt skæv i ansigtet og forvirret over hvorfor vi dog stod der og sang. Lige ind til det gik op for hende hvad det var for en dag, så skal jeg da love for hun kom hurtigt ned ad trappen.

Efter hyggelig morgenmad og dejlige gaver drog tre børn og mand ud i verden for at udføre dagens opgaver. Jeg blev hjemme med lille Niels. Vi skulle lave mad til aftenens fødselsdagsselskab. Niels samarbejdede til toppoint og valgte at sove i 3,5 timer så jeg nåede alt hvad jeg skulle inden han vågnede igen.

Churros, prikken over i’et

Aftensmaden var som sædvanligt ønsket af fødselsdagsbarnet og den sad lige i øjet. Den blev indtaget på vores terrasse sammen med gæsterne som havde taget den lange vej ned til Sorø. Den perfekte fødselsdagsaften sluttede af med en sommerdessert vi har forsøgt os med en gang før, og som endnu engang bekræftede mig i var super nem og suuuper lækker. Churroskugler, denne gang med hjemmelavet chokoladesovs.

Churroskugler:

Opskriften er til rigtig mange kugler, lidt færre stænger hvis man kaster sig ud i dem.

7 dl vand

3 tsk salt

120 g smør

Korn fra 1 stang vanilie

Skal fra 1 øko lime

Skal fra 1 øko citron

360 g hvedemel

6 æg

Fritureolie

Vand, smør og salt bringes til kog i en gryde. Citronskal, limeskal og vanilje tilsættes smørvandet. Melet tilsættes under omrøring, tages af varmen når dejen hænger sammen. Dejen køles af i en skål. Når dejen er kølet ned røres æggene i med en elpisker til dejen er homogen.

Fritureolien varmes op, med to teskeer ligges små kugler dej i olien, de skal koge til de er gyldne. Dryppes af på en bunke køkkenrulle. Inden servering drysses de med flormelis.

Jeg lavede dejen flere timer i forvejen og opbevarede den i køleskabet inden den sidste tilberedning.

 

Skriv et svar