Camouflage cookie

I sidste weekend skulle vi fejre Astrids børnefødselsdag. Vi havde slået os sammen med hendes bedste ven og det valgte tema var militær og camouflage. He he, sådan er det at være mor til en vild pige. Hele lørdag havde vi været igang med oppyntning, forhindringsbane, camouflagekage, nedfalden nødration, hundetegn og medaljer. Der var ikke den detalje der ikke var tænkt over. Vi var så klar til at modtage 20 friske 9 årige, det eneste der manglede var kage til forældrene.

Forældrekaffe og kage

Efter børnefødselsdage er der tradition for at forældrene inviteres til kaffe og kage inden de kører hjem med deres børn. Jeg var blevet overtalt til at bage Oreos, yndlingssmåkagen over dem alle, men klokken 21.30 besluttede jeg mig for, at jeg også ville forsøge mig med en camouflage cookie. Så jeg drønede i supermarkedet, hev farin, sukker, smør, chokolade og grøn frugtfarve ned fra hylderne og så hjem til røremaskinen.

Opskriften blev en blanding af nærmest alle de cookie opskrifter der er i min lille fedtede håndskrevne kogebog.

Opskrift

Til ca 50 cookies.

240 g sukker

280 g brun farin

2 æg

500 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 stang vanilje

200 g hakket chokolade.

Havsalt til at drysse på toppen

Sukker, farin, smør og vanilje piskes sammen til en ensartet masse. Æg piskes i. Mel, bagepulver og natron blandes og røres forsigtigt i dejen, til sidst tilsættes den hakkede chokolade. Dejen deles i to, den ene halvdel tilsættes grøn frugtfarve til den ønskede grønne opnåes. Den anden halvdel blandes med 1- 1,5 dl kakao. En lille klump fra hver rulles sammen til en kugle på str med en valnød. Cookiedejs kuglerne sættes på køl, mindst en time, og gerne til næste dag.

Kagedejskuglerne sættes på en bageplade, ca 16 pr plade, drysses med lidt havsalt og bages ved 175 C i ca 15 minutter.

Kagerne blev super gode, den grønne farve var helt perfekt når man bed igennem kagen og blandingen af almindelig cookie og chokolade/kakao cookie var rigtig lækker. Stort hit hos børnene.

Husk du kan altid finde mine yndlings kageopskrifter lige her

 

 

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar