Måske en lille fredagskage

Jeg lovede jer opskriften på stikkelsbærkagen jeg bagte den anden dag. Men så gik der lige 5 mdr vaccine i den og igår lå jeg i ske med min baby hele dagen og gave ham al den tryghed han “efterspurgte” i sin feberrus.

Mormors frugtkage, igen igen

Kagen blev super god, syrlig, lækker svampet og serveret med flødeskum. Mummelums, lige ned i kagemaven.

Den oprindelige opskrift stammer fra min mormor og jeg har faktisk delt originalen på bloggen flere gange. Men denne gang lavede jeg er smagsmæssig større ændring end jeg plejer så derfor får i den justeret udgave nu. 

Opskrift

220 g smør

250 g sukker

3 æg

Skal fra 2 Øko citroner.

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

frugt, her ca 35-40 stikkelsbær

Valnødder, ca 10 stk

Bages ved 190 C i ca 1 time. Kagen skal dækkes til efter ca 40 min så den ikke bliver for mørk.

I mormors originale opskrift er der ikke citronskal, men det gav virkelig et lækkert pift til de syrlige stikkelsbær. Jeg serverede kagen med flødeskum tilsat en lille smule vanille. Velbekommen og rigtig god weekend.

Skriv et svar