When the weather gives you lemon ( and rain)

Jeg er mildest talt utilfreds med sommervejret. Jeg har efterhånden samme kropslige reaktion på tanker om vejret som jeg har på tanker om Mr Trump. Det giver slet ikke mening for mig og jeg kan på ingen måde se hvordan det kan gavne! Jeg er nået langt forbi ” Ihh hvor er det godt vi har en have, for så er den da glad for vandet” nix, hvis ikke det snart stopper flytter der sumpkrokodiller ind på Elmevej. Når jeg om morgenen ligger med øjnene på klem og vågner forsvinder al min energi når jeg kan høre regnen dryppe fra taget. Om 8 uger skal jeg tilbage på arbejde og overlade barselsposten til min mand. Om 8 uger skal jeg være klar til børn i flyverdragter og regntøj. Det er nu mine solbatterier skal lades op, men i øjeblikket bliver de kørt helt flade inden næste solstråle viser sig og det giver jo ikke overskud på solkontoen.

I morges havde jeg en drøm om en lun sommeraften på terrassen sammen med min mand, fuglene sang og vi skålede i hjemmelavet lemonade.

Det er ikke lunt, fuglene er gået i hi og det tisser ned fra himlen. Men den hjemmelavede lemonade er i hus, og mums den er god!

10 pressede citroner, 6 pressede lime, 4 dl sukker, 4 dl vand.

Vand og sukker koges til en lage, citron og limesaft hældes gennem en sigte og blandes med sukkerlagen. Det hele hældes på en renset flaske. Lemonaden blandes 1/5 saft til 4/5 vand. pyntes evt med skive citron eller lime. Velbekommen.  

Regnvejrslemonade, 1/5 saft og så bare 2 min ud i regnen så er glasset fuldt. Planen var som sagt at solen skulle skinne og vi skulle nyde de sidste stråler med et glas afkølet lemonade i hånden. Nu overvejer jeg om den skal blandes op med kogende vand og serveres mens vi luner os under de uldne tæpper i sofaen.

Skriv et svar