Ved et tilfælde og noget om at ville gøre sit aller bedste, selv med en lille kage

I torsdags meldte min søster sin ankomst til eftermiddagskaffe. Da hun ringede sad jeg hos min bror 1 times kørsel fra Sorø. Jeg ringede hjem og fik min ældste Ellen til at sørge for at der var en lille kage til kaffen. Da jeg parkerede bilen 15 minutter før min søster og svogers ankomst var der gang i køkkenet og 2 nybagte kager. Ellen havde glemt at putte chokolade i vores yndlings chokolade/havsalt cookies fra Cathrine Brandt. Hun mente de var lige til at kassere, men da vi smagte på dem var dejen lækkert karameliseret så de blev pyntet med chokolade på toppen og blev helt vildt gode.

Ellen lærte noget rigtig fint fra denne oplevelse og vi andre blev beriget med 2 lækre kager. Det er svært at være næsten 11 år og ville gøre alt til perfektion. Ellen fik endnu engang lært at tage et skridt tilbage, kigge på situationen og bedømme om hele verden ville falde sammen og samtidig se om man kunne ændre eller tilføje noget til “fejlen” for måske at gøre det hele endnu bedre.

Det er både vildt hårdt og helt fantastisk at følge min ældste på vejen. At opleve hende tage skridt ind i sit selvstændige liv samtidig med at hun stadig har et kæmpe behov for at vi holder den kendte trygge base hjemme. Det er hårdt at stå ved siden af og lade hende gøre sin egne erfaringer når jeg nu har prøvet det hele, men hun lærer jo ikke noget af de erfaringer jeg gjorde mig for 25 år siden. Til gengæld er det helt fantastisk at opleve når hun står på den ande side og er vokset med erfaringen.

Når Ellen går i køkkenet sætter hun scenen som hvis det var en leg, hun forstiller sig hvordan vi andre vil reagere og hvad vi vil sige. Måske hun forestiller sig at hun er deltager i Den Store Bagedyst. Hvis hun så undervejs laver en “fejl” så falder hele hendes verden sammen og hun skal bruge enormt meget energi på at samle sig og komme videre fra der hvor “fejlen” skete. For hver gang bliver hun selv bedre og bedre til at trække vejret og se det hele ude fra, overskue situationen og finde en løsning. Vi har brugt mange år på at lære hende at sige Pyt, på at se en fejl  ikke betyder verdens undergang og at en lille fejl ikke har noget med hende at gøre. Det er helt vildt hvor meget der er sket det sidste år, hvor stor min store pige er blevet og hvor vildt sej hun er til alt hvad hun sætter sig for. Om 28 dage fylder hun 11 år, om 28 dage har jeg været mor i 11 år, de mest fantastiske år i mit liv!

Skriv et svar