3 år som husejer

I eftermiddag gik det op for mig at det idag er tre år siden min mand og jeg satte nogen af de vigtigste underskrifter i vores liv. For tre år siden kørte vi nærmest ved et tilfælde til Sorø for lige at se hvad man mon fik for pengene 16 km fra Ringsted som var vores smertegrænse. Jeg havde få uger før sagt til min mor at jeg aldrig i livet ville bo så langt fra København da hun nævnte noget med en by der hed Sorø. Ikke om jeg under nogen omstændigheder skulle bo i en by jeg kun kendte fra det gennemkørende tog mellem København og Aarhus. Vi så huset sammen med Farmor og Farfar og blev fra det øjeblik vi trådte ind i haven dybt forelskede i det “lille” røde hus i Sorø. Vi bød efter 45 minutter og var så heldige at alt gik som vi ikke vidste vi drømte om. 

De to øverste billeder er taget 27. juli 2014, den dag var det ægte varm sommer. Høj blå himmel, fuglesang og smeltede is. Min hænder var meget svedige, nok mest fordi jeg havde sat mit livs underskrift.

Det er nu tre år siden. Den fuldstændig perfekte pletfrie have har undergået en mindre (læs kæmpe) børnefamilie forvandling. Ukrudt er kun ukrudt hvis det ikke er velkomment og hos os er det meste velkomment. Solterrasse er blevet skiftet ud med legehus og lille stenterrasse er i år blevet forvandlet til kæmpe træterrasse hvor der er plads til os alle. Egetræet har fået træhytte og det snorlige drivhus er blevet til romantisk spiseplads. Jeg tror det er meget godt at de tidligere ejere ikke kommer forbi i tide og utide, for deres gamle hjerter ville nok ikke kunne holde til at se de “massakrer” vi har lavet på både hus og have. 

Jeg glæder mig til at style og indtage vores nye terrasse. Jeg skal ha syet betræk til madrasser og puder. Den lille gule bænk skal males og så skal hele terrassen ha en klat maling.

Jeg ELSKER at bo i vores lille røde hus, vores lille cirkus hus hvor der er gang i den i alle rum, farver, blomster, prikker og eventyr, børn, rod og kreativitet. Jeg elsker at se os bo i huset, indtage huset og se at de drømme vi havde for at bytte københavnerlejlighed ud med murremester villa rent faktisk går i opfyldelse.

Min søster og svoger kom forbi til eftermiddagskaffe, min store Ellen havde bagt lækre kager og da vi sad bænket i drivhuset gik det op for mig at vi har haft huset i 3 år. Perfekt måde at fejre det på, med god kage og mennesker vi holder af.

Skriv et svar