Mamas chokoladekage med smørcreme

I anledningen af det uendelige kedelige regnvejr bliver der bagt og spist lækre kager her på matriklen.  Idag mens 4/6 af min familie var på tur i sommerdanmark fandt jeg den gamle slidte opskriftbog frem og bladrede gennem de plettede sider. Bogen fik jeg af min mormor og morfar da jeg blev 12 år så den har en del år og en hel del madlavning på bagen. Jeg har gemt alle de opskrifter som for mig er vigtige at gemme og rigtig mange af dem kommer fra min mormor. Den kage jeg besluttede mig for at bage idag er også en overlevering fra min mormor. Min mormors bedste veninde døde før min mormor fik børn, hun hed Ursula, udtalt Ørsla, da hendes mor, Mama, kom fra Irland. Mama havde opskriften på chokoladekage med smørcreme med fra sin familie og den er så gået i arv. Jeg har altid haft en tragisk romantisk historie kørende i hovedet om Ørsla og Mama. Om Mamas savn da Ørsla døde og om alle de fantastiske ting Ørsla og min mormor lavede sammen da de var unge.

Jeg havde faktisk glemt den kage og Ørsla og Mama ind til min mor serverede kagen for os tidligere på sommeren. Mums den er virkelig god.

Chokoladekage med smørcreme

Opskriften er i kop mål da den kommer fra Irland.

1 kop sukker, 1 kop kærnemælk, 100 g smør, 3 æg, 1,5 kop mel, 0,5 kop kakao, 1 tsk natron, 2 tsk vanillesukker. 

Smørcreme: 100 g blødt smør, 1,5 dl flormelis, 1 æggeblomme, 0,5 stang vanille. 

Kagen pyntes med glasur og kokos. 

Sukker og æg piskes luftige, blandes med den smeltede smør. Natron udrøres i kærnemælken og blandes med sukkermassen. Mel, kakao og vanille røres i. Kagen bages i springform ved 175 C i ca 50 min. Når kagen er kold deles den i 3, smørcremen fordeles på bund og midte. Den øverste del pyntes med glasur og kokosmel.

Jeg glemte at få taget et lækkert og blogvenligt billede af kagen så i får i stedet den lille videosnas jeg filmede af kagehygge i drive-den-af-huset.

Skriv et svar