En lille kiks til kaffen

Idag var første dag i sommerferiens byggeprojekt uge. Farmor og farfar ankom til Sorø igår og her til morgen blev der efter morgenmaden lagt planer, tegnet ideer og taget mål. Men en baby på 3 mdr og en træt ryg er det begrænset hvor meget jeg kan deltage i det tunge arbejde. Men jeg kan sørge for at ingen sulter og jeg kan sørge for at der er lidt lækkert til kaffen.

Idag har jeg bagt kiks. Jeg har filet, tilført og tilpasset opskriften så den passer lige til min smag. Søde, salte nøddesmag, man kan helt sikkert nøjes med at spise 1-2 stk til kaffen, men jeg blev nødt til at smage 8-10 for at være helt sikker på at de var lige så lækre som mine smagsløg fortalte mig. De var super nemme at bage, og vil egne sig godt til en lille snack på cykelturen ud i sommer Danmark eller bilturen ned gennem Europa.

Mandel-sesam-havrekiks og kold mælk. Den fine tallerken er fra mumikollektionen sommer 2017.

200 g mandler hakket på minihakker

80 g sesamfrø

1/2-1 tsk salt alt efter smag. Jeg kan godt lide at salten træder tydeligt igennem så jeg brugte hvad der svarede til 1 tsk salt.

100 g sukker

100 g mel

100 g havregryn

200 g smeltet smør

2 æg

Det hele blandes, dejen sættes på bagepladen med to teskeer og trykkes flade med en fugtet teske. Bages ved 180 C i 15-20 min. I min ovn skulle de have 18,5 min for at blive perfekte sprøde uden at blive for mørke.

2 comments / Add your comment below

    1. Det var lige hvad de var! De kommer også med på tur her de næste dage og så er jeg ret sikker på at jeg kunne finde på at bage dem en gang eller to mere i løbet af ferien. Næste gang vil jeg forsøge mig med en grovere mel, evt spelt eller ølandshvede.

Skriv et svar