Den søde ventetid

Lillebror kan komme hvornår det skal være. Og han er mere end velkommen. Jeg har snart været gravid i 3 år ud af mit 34 årige liv, og jeg kan mærke at jeg er færdig med det nu. Vi er klar, min jordmor har været her for sidste gang inden overtidsbesøget som er lagt om en uges tid. Så nu skal vi bare vente, vente, vente. Vente på at lillebror og min krop bliver enige om at nu er det hans fødselsdag.

Så imens jeg (vi) venter hygger vi max! Der er jo ingen grund til at gå rundt og blive rastløs og gal. Forleden nåede jeg en tur i Flying Tiger (den gamle tiger butik). Jeg havde set deres nye forårs kagedåser og kunne mærke at de bare kaldte på at komme hjem til Sorø og blive fyldt med lækre småkager. Jeg ELSKER småkager og cookies, hele konceptet, lille sprød kage der holder længe og kan spises morgen, middag og aften.

Jeg har noget med de der chokorange havresmåkager fra Karen Wolf. Det virkede dog lige nemt nok at købe to pakker og fylde i dåserne. Så jeg købte ingredienser og gik i gang i det lille køkken. Kagerne blev vildt gode, sprøde og lige tilpas chokorange.

Chokorange havresmåkager

ca 100 stk

200 g smør

120 g sukker

120 g brun farin

2 æg

1 tsk natron

160 g havregryn

100 g hvedemel

180 g Toms guldbar med orange, eller en anden chokolade med orange, tror jeg skal prøve mørk chokolade næste gang, nu var det bare lige Toms der var på tilbud.

1 stor håndfuld hakkede mandler.

Smeltet smør, sukker, farin og æg røres sammen. Havregryn, mel og natron tilsættes. Hakket chokolade og hakkede mandler blandes i dejen.

Lad dejen stå 10 minutter så den lige får lov til at sætte sig.

Forvarm ovnen på 200 C

Sæt kagerne med teske på bagepladen, husk god afstand. Jeg fik plads til ca 16 på hver plade.

Bag kagerne i 8-10 minutter og afkøl.

Skriv et svar