Make over på 7 m2

Min ældste datter Ellen har længe brokket sig over det ikke var muligt at flytte rundt på hendes værelse. Da vi flyttede for 2,5 år siden valgte hun selv husets mindste værelse, dog med den smukkeste udsigt til haven. Vi fik lavet et rigtig hyggeligt værelse til hende med de ting en 8 årig havde brug for og rummet fungerede. Hun har dog ikke været helt tilfreds på noget tidspunkt. Skrivebord og seng har byttet pladser et par gange for at skabe illusionen af at flytte rundt. Andet var der ikke rigtig mulighed for.

Rummet var hæmmet af de få m2, det måler ca 2 X 3,5 m, ud over det er der skråvægge et stort vindue og så var rummet født med en indbygget reol.

Jeg kunne egentlig godt se hendes pointer, og forstå hendes frustrationer, der var bare ikke så meget at gøre.

For to uger siden gav vi så efter og gik med til at hun måtte rive reolen ned og male gulv og vægge, på den betingelse at hun selv gjorde det meste, vi skulle selvfølgelig nok hjælpe, men det var vigtigt at hun fik lov til at opleve arbejdsprocessen, frustrationerne over at ting ikke sker på en dag og glæden ved at sidde med det færdige resultat.

Hun var fy og flamme, lørdag i sidste uge vågnede vi ved en masse larm, det var rummet der blev tømt for ALT.  Klokken 8.00 var hun egentlig klar til at gå igang med at male, vi skulle dog lige beslutte farve, købe maling og rive den famøse reol ned.

Hele lørdag gik med malingkøb og første lag på gulv og væg. Hendes far hjalp med kanterne, resten klarede hun selv. Søndag rundede vi Ikea og købte to Ivar skabe som hun så de sidste dage har malet låger på. I går blev hele herligheden samlet og hun kunne flytte ind i sit nye værelse.

Det har været fantastisk at opleve hendes arbejdsglæde, hendes iver og høre hendes ideer. Hun har nu et værelse som passer til den 10 årige pige hun er, en lille hule med plads til bøger, musik, lektier og venindehygge.

Jeg har desværre ikke noget førbillede da den unge dame jo havde tømt værelset inden vi fik øjne lørdag.

Her kan man lige ane hendes skrivebord. Vi har hængt et lille køkkenklap bord op fra Ikea for at spare pladsen ud i rummet. Det fylder ingenting når hun ikke bruger det.

Det endelige resultat, tre nuancer af grøn-petrol som skaber en dip dye effekt. Det giver en rigtig fin ro i rummet, og Ellen elsker at kunne lukke lågerne til det som før skabte rod i reolen.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar