Kyndelmisse

Da vi for to år siden forelskede os i lille Korsbæk aka Sorø vidste vi ikke hvad det var for en by vi flyttede til. Vi forelskede os i haven til et hus, huset passede heldigvis til vores behov, skolen lå tæt på, børnehave og station ligeså. Men hvad vi ellers kunne forvente havde vi ingen ide om.

Da tiden nærmede sig og virkeligheden pustede os i nakken blev jeg noget usikker på om vi kunne flytte fra vores elskede Amager til en villavej 100 km væk.

Heldigvis har det vist sig at være den bedste beslutning vi nogensinde har taget for vores lille (efterhånden store) familie.

Sorø er en by der vil fællesskabet, der er utrolig stor opbakning til selv de mindste initiativer. Jeg har jo selv mærket til det med hensyn til de markeder jeg arrangerer sammen med Cafe Skotte & Stentoft på Sorø station.

I løbet af foråret og sommeren bliver hele midtbyen lukket af adskillige gange for at ligge gade til en masse hyggelige arrangementer. Klovneløb, Slaraffen, Lions fest, Børneloppemarked og meget mere. Til Halloween er der aftenåbent i gaden og uhygge alle steder mens ungerne kan løbe rundt og sige slik eller ballade. Til jul kommer julemanden og tænder lyset i byen og ned igennem Storgade er der gennem hele december sat små hyggelige julehuse op som kunstnere og lokale butikker kan leje sig ind i.

Det aller bedste arrangement hvis man spørger i vores husstand er Kyndelmisse, Lysfest. Festen holdes den sidste lørdag i januar, lige inden kyndelmisse. Fra kl 17.00-22.00 bliver byen, husene, søen og ikke mindst Akademihaven fyldt med lysshow, installationer, teater, rundvisninger, hygge, spænding og uhygge. Sorø viser sig fra sin aller smukkeste side og man tager hjem efter en skøn aften helt fyldt op af glæde og lys. Vi var afsted i lørdags, og vi blev ikke skuffede, der var både gengangere fra sidste år og nye påfund. Byen lyste i alle regnbuens farver og der var proppet med glade og forventningsfulde mennekser.

Vi har allerede sat X i kalenderen til næste år og glæder os helt vildt til at se hvad de så finder på.

Skriv et svar