Sommerdessert

Igår havde vi besøg af vores naboer til grill burgere og sommerdessert.

Da vi købte vores hus for snart 2 år siden havde vi ingen ide om hvad vi flyttede ned til. På Amager boede vi ved siden af verdens bedste naboer (min bror og hans kone), så kommende naboer havde virkelig noget at leve op til. Da vi snakkede med skolen inden vi flyttede til Sorø, mente indskolingslederen ikke at der boede nogen fra skolen i nærheden af os.

Men det gjorde der.

Hele vejen er fyldt med klassekammerarter og børnehavevenner, og i huset ved siden af bor mellemstemusens bedste ven og hans fantastisk søde forældre. Hvor heldig kan man være?

Igår var de altså til sommer-hygge-aftensmad, og alt var perfekt. De grillede burgere med mangorelish spillede og desserten som var en tester sad lige i øjet.

Her kommer opskriften på desserten.

Hyldeblomst sirup:

Giver ca 3 dl sirup

25 klaser hyldeblomster

6 dl vand

7 dl sukker

1 tsk citronsyre

Vand sukker og syre koges til sukkeret er opløst.

De afstilkede hyldeblomster tilsættes og koger med ca 1 min.

Stilles på køl natten over.

Næsten morgen sigtes hyldeblomsterne fra og saften koges ind til sirup. Det tager en del tid, men er hele processen værd! Serveres til is, kage, skyr, jordbær og meget mere.

Churroskugler:

Opskriften er til rigtig mange kugler, lidt færre stænger hvis man kaster sig ud i dem.

7 dl vand

3 tsk salt

120 g smør

Korn fra 1 stang vanilie

Skal fra 1 øko lime

Skal fra 1 øko citron

360 g hvedemel

6 æg

Fritureolie

Vand, smør og salt bringes til kog i en gryde. Melet tilsættes under omrøring, tages af varmen når dejen hænger sammen. Køles af i en skål. Når dejen er kølet ned røres æggene i med en elpisker til dejen er homogen.

Fritureolien varmes op, med to teskeer ligges små kugler dej i olien, de skal koge til de er gyldne. Dryppes af på en bunke køkkenrulle. Inden servering drysses de med flormelis.

Desserten fra i går blev anrettet med en stor kugle is, et par churroskugler og hyldeblomstsirup.

Det var en gudespise!

Jeg lavede dejen i god tid i forvejen så da vi var klar til dessert skulle jeg bare hurtigt koge churroskuglerne, det tog ikke lang tid.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar