Rabarber trifli

Til min fødselsdagsmiddag i fredags serverde jeg rabarber trifli i stedet for kage. Jeg bagte selv mandelmakroner og kogte kremen som min mor ville ha gjort. Desværre har vores have præsteret de mest sølle rabarber jeg nogen sinde har set så jeg måtte ud og købe, men det kunne man ikke smage.

Makroner:
3 æggehvider
150 g hjemmelavet mandelmel
250 g flormelis
1/4 stang vanille
2 tsk citronsaft
Æggehviderne piskes stive. Sukker, citron og vanille tilsættes. Massen piskes til den er sej. Det er længe! Tilsidst vendes mandelmelet i og makronerne sættes på bageplade med to skeer. Lad dem hvile i 30 min inden de bages ved 150 C i ca 15 min.
Kreme:
1 æg
2 spsk sukker
1/2 stang vanillie
2,5 tsk mel
2,5 dl mælk
Det hele koges op under omrøring og køles ned inden servering.
Rabarber:
700 g rabarber
1 dl vand
200 g sukker
1 stang vanillie
Rabarberne skæres i 5 cm lange stykker og koges møre under svag varme. Køles ned inden servering.
Det hele anrettes enten i en stor skål og i lag, eller som jeg valgte på små assietter med kreme i bunden så makroner, rabarber, flødeskum og en pyntemakron. 
Det smagte SÅ godt hvis jeg selv skal sige det!

4 comments / Add your comment below

  1. Umm mums det lyder godt! Ja det er bare om at udnytte rabarber tiden! Inden vi ser os om er det midsommer og så skal de jo have lov at stå. God dag til dig også!

Skriv et svar